sâmbătă, 7 aprilie 2012

Primii pasi de facut in prevenirea bolilor de inima!


Este de stiut ca e mai bine sa previi decat sa tratezi. Chiar daca boala de inima s-a instalat comfortabil in organismul Dvs, nu este prea tarziu in a modifica stilul de viata. Oamneii trebuie sa inteleaga ca sta in puterea lor sa faca schimbari radicale in sfera facorilor de risc. Tratamentul medicamentuos sau chirurgical sunt solutii de moment care au si efecte secundare.
Inceputul consta in consumarea alimentelor sanatoase, gatite in casa, cu putina grasime, dar cu multe glucide, nerafinate daca se poate, si fibre. Studiile au demonstrau ca un altfel de regim e capabil sa scada colesterul cu 30% in doar patru saptamani. Daca la acest tip de diata scadem si din aportul de sare impuscam trei iepuri dintr-o data: scaderea colesterolului, al tensiunii arteriale si a obezitatii.
Adoptati un program de exercitii fizice zilnice. Celebrul spot cu "30 de minute de miscare pe zi", daca ar fi respecat, ar reduce incidenta bolilor de inima.
S-a estimat ca un procent de 80% din totalul infarctelor survenite inaintea varstei de 65 ani ar putea fi prevenite daca am reusi sa ne pastram colesterolul la 180 mg % , tensiunea arteriala sub 125 mm Hg si sa lasam tigara in pachet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu